För medlemmar - Lägg till spelning


Om att lägga till spelning eller event

När du lägger in dina spelningar eller event kommer dessa att visas både på din presentationssida och i konsertkalendern på MCV:s hemsida.

När du har lagt in en spelning eller event skickas ett mail till oss på MCV-kontoret, vi går därefter in och publicerar din spelning på hemsidan. Vi publicerar spelningen så fort vi kan, ofta går det mycket snabbt. Ibland redigerar vi också i den inlagda texten då vi är ansvariga för innehållet på vår hemsida.

Om du lägger in dina spelningar i vår konsertkalender kommer de också automatiskt med i "Veckans konserttips". Ett digitalt utskick som skickas ut via e-post varje vecka till media, arrangörer, bokare, privatpersoner m.fl.

Veckans konserttips skickas ut på tisdagar varje vecka. Lägg in din spelning senast måndag kl.12, för att få med spelningen i veckans utskick.

Att tänka på:

  • Var ute i god tid! MCV måste först godkänna spelningen/eventet innan den publiceras i kalendern.
  • Försök att samla all information om spelningen/eventet innan du börjar. Du kan nämligen inte ändra i en kalenderhändelse. Om det blir fel eller om du vill komplettera med exempelvis rätt klockslag eller komplett adress måste du mejla denna info till mcv@mcv.se så lägger vi upp den nya informationen.

Så här gör du för att lägga in spelningar eller event:

1. Logga in på din presentationssida
2. Klicka på "Lägg till spelningar eller event"
3. Fyll i fälten enligt följande:

Titel
Först och främst artist-/gruppnamn, man kan t.ex. nämna på vilken klubb man spelar eller om det är skivsignering. AKTA så det inte blir för långt, helst en rad! Till sist skriv orten inom klamrar.
Ex. Eva Rune & Mikael Godée på Nefertiti [Göteborg]

Plats
Ställets namn och fullständig adress.
Ex: Nefertiti, Hvitfeldtsplatsen 6, Göteborg

Datum
Fyll i datum i följande format: ÅÅÅÅ-MM-DD
OBS! Du måste skriva exakt detta formatet (ÅÅÅÅ-MM-DD), annars kommer INTE din spelning att läggas in.
Ex. 2011-06-11

Tid
Fyll i datum i följande format: TT:MM  exempel: 22:00
OBS! Du måste skriva exakt detta formatet (TT:MM), annars kommer INTE din spelning att läggas in. Om du ej anger tid kommer det att stå 00:00

Beskrivning
Skriv en kort och intresseväckande beskrivande text, ange gärna pris.

Ex. Folkmusik möter experimentell och nutida musik med röst och sopransaxofon. Mikael och Evas konsert är inspirerad av den äldre koralsången. I nordisk folkmusik broderade människor ut melodierna för att utrycka sitt hjärta och hitta innerlighet i musikens innebörd. Här möts två nutida uttolkare, Mikael med bakgrund i jazz och improvisation, Eva med bakgrund i svensk folkmusik. Välkomna! Entré: 100 kr.

4. Klicka på "Skicka"

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Veckans Konserttips, via mail, som går ut till media, arrangörer, medlemmar, publik och andra som anmält sitt intresse. Vi har sett att många arrangörer är intresserade av Veckans Konserttips och även att media skriver om flera av de konserter som vi presenterar i detta utskick. Det är alltså väldigt bra att lägga upp dina spelningar, då det kan bidra till en större publik, mer uppmärksamhet i media och fler bokningar från arrangörer.