För artister


Information till medverkande artister

För att hela konsertserien, "Musik på biblioteket", ska fungera så bra som möjligt och att du som artist ska känna att du vet allt du behöver veta för att medverka, har vi samlat information här. Läs igenom nedanstående information och om det trots detta uppstår frågor så hör gärna av dig, så fyller vi på med det som saknas.

Kontakta biblioteken i god tid

Kontakta biblioteket i god tid innan er konsert och delge all den information som krävs för en lyckad spelning. Kontaktuppgifter hittar du här eller genom att klicka på ”Kontaktuppgifter till biblioteken” här i högerspalten.

Ljud & PA

Artisten står för eget ljud om det krävs, annars är det en fördel att spela akustiskt. Om ni inte har eget PA går det bra att låna en liten ljudanläggning hos oss på MCV.

Fakturering

Artisten fakturerar MCV.

Kontrakt

MCV skriver kontrakt med artisten.

Reseersättning

MCV står för artistens resor inom projektet. 18.50 kr/mil i egen bil (en bil).

Trycksaker & presentationsmaterial

MCV kommer att trycka en folder som täcker hela projektet "Musik på biblioteket". Har ni egna affischer så är det bra att biblioteket får en bunt. MCV:s folder och affisch för "Musik på biblioteket" hittar du under Grafiskt material.

Dokumentera er spelning

Dokumentera er spelning! Vi på MCV tar gärna in så mycket material som möjligt; foton, rörliga bilder, recensioner m.m… Allt för att lyfta detta projekt till oanade höjder. Dokumentation är av nytta för både dig och MCV, då vi kommer att lägga upp detta på vår hemsida och Facebooksida och du själv kan använda dig av dokumentationen i din egen marknadsföring.

På biblioteket

Idén med "Musik på biblioteket" är att konserten, spelplatsen är mitt i bibliotekets verksamhet och under öppettider.
"Grejen är att det bara händer! Jag gillar verkligen överraskningsmomentet när man plötsligt möts av en liveartist ute bland hyllorna! För de som inte kommit hit just för att se artisten blir det ett lyckat oväntat möte” Britt Lööf bibliotekschef.

Vi på MCV-kontoret lägger in era konserter (Musik på biblioteket) i konsertkalendern på vår hemsida. De kommer då även att komma med i vårt utskick Veckans Konserttips.