För bibliotek


Information till medverkande bibliotek

För att hela konsertserien, "Musik på biblioteket", ska fungera så bra som möjligt, får du som är ansvarig på ditt bibliotek information och tips här som kan vara bra att veta inför medverkan. Läs igenom nedanstående information och om det trots detta uppstår frågor så hör gärna av dig, så fyller vi på med det som saknas.

Kontakta artisterna i god tid

Kontakta artisterna i god tid innan och delge all den information som de behöver veta för deras konsert hos er. Kontaktuppgifter hittar du genom att klicka på Kontaktuppgifter till artisterna.

Ljud & PA

Om biblioteket har möjlighet att stå för ljud (PA) meddela MCV och artisten i god tid! Artisten står för eget ljud om det krävs.

Viktigt att "Musik på biblioteket" syns

"Musik på biblioteket" är ett samarbetsprojekt mellan MCV och ABF. Men det är också ett samarbetsprojekt med biblioteken, som vi tycker är mycket kul och är stolta över och det hoppas vi att ni också är. Vi lägger länkar till biblioteken på vår hemsida och sprider information om "Musik på biblioteket" och det hoppas vi att ni vill hjälpa oss med. Det är därför viktigt att "Musik på biblioteket" syns på er hemsida och i och omkring allt som har med "Musik på biblioteket" att göra på ert bibliotek.

Följande information vill vi därför att ni ska sprida:

  • Länk till MCV på bibliotekets hemsida
  • "Musik på biblioteket"s logga
  • Turnén och programmet
  • Benämn konsertserien med rubriken "Musik på biblioteket"
  • Nämn att "Musik på biblioteket" är ett MCV-projekt i samarbete med ABF

Loggor – Musik på biblioteket och MCV

Musik på biblioteket och MCV:s logga hittar du för nedladdning under Grafiskt material.

Trycksaker & presentationsmaterial

MCV står för trycksaker, som folder och affischer. Under Grafiskt material i högerspalten finns foldern och affischerna för nedladdning.

Dokumentera er spelning

Dokumentera era arrangemang/konserter! Vi på MCV tar gärna in så mycket material som möjligt; foton, rörliga bilder m.m… Allt för att lyfta detta projekt till oanade höjder. MCV kommer sedan att lägga upp bilder och dokumentation från "Musik på biblioteket" på vår hemsida och Facebooksida.

Press

Meddela lokalpressen om konserten/arrangemanget på ditt bibliotek.

Kringarrangemang

Ha gärna kringarrangemang. Bjud till exempel in ett förband, en föreläsare, fika osv. Låt fantasin flöda och känn er inte låsta vid att "Musik på biblioteket" enbart måste innebära just detta arrangemang.

Fakturering

MCV fakturerar biblioteken och artisten fakturerar MCV.

Kontrakt

MCV skriver kontrakt med artisten.

Idén med "Musik på biblioteket"

Idén med "Musik på biblioteket" är att konserten, spelplatsen är mitt i bibliotekets verksamhet och under öppettider.

"Grejen är att det bara händer! Jag gillar verkligen överraskningsmomentet när man plötsligt möts av en liveartist ute bland hyllorna! För de som inte kommit hit just för att se artisten blir det ett lyckat oväntat möte” Britt Lööf, bibliotekschef.